Änglahundar

Borta  men inte glömda
Highland Flowers Oxalis "Mozart"

1991-2002


En god vän sade till mig en gång för många år sen. Mozart kommer att dö springande... Det gjorde han den 15:e decmeber 2002 genom en tragisk olyckshändelse.


Mozart förblev alltid ung och tack för all de år vi fick tillsammans.


Zalicia "Lizzy"

2000-2006


Lizzy kom till mig en varm sommar dag i juli 2002 , 2 år gammal efter en fruktansvärt start på sina 2 första år av hennes liv. Jag kom att bli hennes stora trygghet i livet, för första gången i sitt liv kunde hon fritt få springa i skog och ängar, äta sig mätt och få vara med som en i familjen.  Hennes absolut 100 % tillit till mig fick henne att bli den mest fantastiska hund man kunde äga.


Alltför tidigt rycktes hon bort från livet den 14 augusti  2006 , efter hastigt insjuknande endast ett dygn tidigare i något som veterinärerna trodde var Erlichias men som visade sig vara en elakartad tumör i ryggmärgen. Hon somnade in stilla med huvudet i mitt knä, Lizzy var sån att vad som än hände runt omkring henne så visade hon ingen oro så länge jag fanns hos henne


Trösten är att hon hann aldrig lida av sin sjukdom, det gick alltför fort och  att hon efterlämnar flera avkommor som har så mycket av henne i sig så på det sätt lever hon vidare.


En hund som Lizzy har man bara förmånen att äga en gång i livet och jag är så tacksam för de 4 år jag och hon fick tillsammans

Highland Flowers Catch Fly"Catchy"

1994-2002


Catchy  påminde  mest om en stor nallebjörn,  helst ville han bara sitta som tjuren Ferdinand under sin korkek och lukta på blommorna...


Fortfarande saknar jag ditt stora huvud bredvid mig på kudden..


1999-2010


Luna kom till oss i maj 1999 med båt från England. När hans första kull föddes hos oss , han var då 3 år så skulle han bo ett tag hos AnnMarie och Lars, han blev kvar för resten av sitt liv. Man kommer alltid att minnas hans glädjefnatt när han "bakade kaka" dvs framtassarna gick som trumpinnar och öronen flaxade. Lunas stora passion i livet var mat, husse, matte och hans älskade kanin. Det värsta han visste var dammsugaren och vatten.


Ett stort tack för att ni tog så väl hand om Luna och

skämde bort honom under så många år.


Touchwind Quality Not Quantity"Scrabbles"

2007-2014


Älskade "Luppelina" Gladare, lyckligare hund finns inte.

Det var ett hårt slag när jag fick låta henne somna in i september 2014 på grund av människors dumhet.


Tyvärr åt Scrabbles allt hon kom över , döda paddor, råttor, maskar och det blev tyvärr hennes död, hon fick i sig råttgift i någons kompost.  Jag gav nästan upp hundarna när hon gick bort,  men hon lever vidare genom sina barn.
Boogard Rauhbaard "Boogard"

2003-2016


Älskade Bog, en hund som han träffar man på en gång i livet 


Highland Flowers Touch of Class "Touchi"

2004-2016


Jag hade hoppats han skulle få uppleva sin 13 årsdag, men tyvärr , jag är så oerhört tacksam för de extra år vi fick när han 2006 insjuknade i erlichias och borrelia och jag visste inte om han skulle klara det.


mattes "Fjutt" jag saknar dig varje dag, det är så tyst när du inte pratar